Sistate o vreme din lipsă de bani, lucrările la amenajarea malului stâng al Crişului Repede din zona cuprinsă între Podul Intelectualilor şi Podul Ferdinand au fost reluate săptămâna trecută.

Lucrarea realizată de Repcon, firma contractată de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, a început în iulie şi costă 11 milioane de lei. Până acum, ABA Crişuri nu a primit niciun leu din banii promişi de la bugetul de stat, iar constructorul a decis în septembrie să sisteze lucrările.

"În urma discuţiilor purtate, constructorul a fost de acord să reia lucrările pe 9 octombrie, iar ritmul de muncă este stabilit de capacităţile financiare ale constructorului", explică purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri, Anca Mihociu. Altfel spus, compania Repcon a acceptat să suporte cheltuielile cu lucrările, dar fără a i se mai impune vreun termen pentru finalizarea lor. "Chiar dacă asta înseamnă că se desfăşoară într-un ritm mai lent, obiectivul este să continuăm lucrările", zice şi şeful instituţiei, Dumitru Voloşeniuc.

Lucrările de amenajare şi consolidare ale malului stâng al Crişului Repede vor fi completate prin amenajarea unei parcări subterane sub actualul platou din Piaţa Independenţei.