Strada Americii, din cartierul orădean Tokai, a intrat în proces de modernizare. La finalul lucrărilor, care se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei fără TVA, aceasta va avea carosabil și trotuare noi, precum și canalizare pluvială.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, șantierul a demarat în cursul acestei săptămâni.

„Dacă până acum această stradă era doar la nivel de pietruire slabă, fără trotuare și cu elemente necorespunzătoare de scurgere a apelor, în urma lucrărilor de modernizare care se desfășoară aici, aceasta va avea carosabil și trotuare noi, precum și canalizare pluvială. 

Prin această lucrare se va asigura un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort, se asigură posibilitatea de acces, în condiții optime, a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliția etc.)”, se arată în comunicatul transmis de biroul de presă.

Strada are o lungime de 867,58 m. Lucrările sunt executate de S.C. Global Industrial S.R.L., la o valoare de 1.475.549,37 lei fără TVA. 

Între altele, în cadrul acestora se execută terasamente, ziduri de sprijin, lucrări de asfaltare, consolidarea rampelor, amenajarea de trotuare și accese la proprietăți.

„În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului. În total se vor realiza 37 de accese la proprietăți, suprafața acestora fiind de 616 mp. De asemenea, în lungul străzii proiectate s-a prevăzut amenajarea de spații verzi între partea carosabilă, trotuarele proiectate sau între trotuare și limitele de proprietate. Amenajarea spațiilor verzi presupune așternerea unui strat de pământ vegetal de o grosime de 30 cm”, mai arată reprezentanții municipalității.

Șantierul va dura 3 luni, a mai arătat primăria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!