Lucrările la străpungerea străzii Constantin Brâncoveanu - care era o stradă înfundată - până în strada Oneştilor au fost finalizate de către firma Selina la începutul lunii iulie, iar "acest lucru a dus la decongestionarea traficului din zona Decebal şi Tudor Vladimirescu", a anunţat, marţi, Primăria orădeană.

De asemenea, tot pentru fluidizarea traficului a fost gândită şi finalizată şi giraţia provizorie a intersecţiei dintre străzile Constantin Brâncoveanu cu Oneştilor şi Cazaban, "cele mai importante artere de circulaţie din cartierul Ioşia Nord".

"În cursul acestei săptămâni, elementele de montaj ale giraţiei vor fi înlocuite cu borduri de cauciuc, care prezintă avantajul că nu mai necesită spargerea carosabilului", se precizează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit informării, valoarea lucrărilor de străpungere a străzii Brâncoveanu a fost de 275.000 de lei, iar amenajarea giraţiei a costat 150.000 lei.

Deşi a fost o lucrare nouă, prelungirea străzii Constantin Brâncoveanu până în strada Oneştilor a fost atribuită firmei Selina fără licitaţie, lucrările fiind executate în baza contractului de întreţinere şi reparaţii străzi.

Pe de altă parte, municipalitatea a mai anunţat că până la sfârşitul lunii iulie, intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu cu Oneştilor şi Lăpuşului va fi finalizată prin amenajarea unui sens giratoriu. Giraţia are ca scop fluidizarea traficului dintre Bulevardul Dacia, Calea Aradului şi Ovid Densuşianu prin strada Meşteşugarilor.