Primăria Oradea a anunţat miercuri finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Dobreştilor, fostă alee pietonală, care a devenit, astfel, un drum cu două sensuri, ce leagă strada Sfântul Apostol Andrei de strada Sovata.

"Lucrările au fost efectuate de firma SC Gamid Prodexim SRL şi au constat în modernizarea străzii Dobreştilor, amenajarea Aleii II şi III, amenajarea trotuarelor, dar şi realizarea a 125 de locuri de parcare de-o parte şi de alta a str. Dobreştilor, pe Aleea II din curtea interioară, dar şi pe Aleea III de la intersecţia cu str. Sf. Apostol Andrei. De menţionat că toate locurile de parcare sunt realizate din pavaje carosabile din beton înierbat", arată un comunicat transmis de Primărie.

Lucrările au costat în total 535.000 de lei, iar în cadrul acestora s-a amenajat şi un sens giratoriu, la intersecţia str. Dobreştilor cu str. Sf. Apostol Andrei, dar s-a pus la punct şi reţeaua de canalizare pluvială cu guri de scurgere şi căminele de vizitare aferente. Totodată, s-au montat indicatoare şi s-au trasat marcaje rutiere.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, modernizarea străzii Dobreştilor s-a făcut cu scandal, locuitorii zonei opunându-se în primă fază intenţiei de transformare a aleii pietonale în şosea cu două sensuri. Localnicii se temeau că, odată cu noul drum, traficul auto le va fi mutat sub geamuri, în vreme ce reprezentanţii municipalităţii afirmau că noua bretea de acces va fluidiza circulaţia şi va ajuta locuitorii să scuteze cu aproape un kilometru drumul cu maşina spre casă.

Detalii, în articolul "Scandal pe strada Dobreştilor: Riveranii se opun intenţiei Primăriei de a face drum cu două sensuri"