Primăria a anunţat, vineri, că, începând de luni, toată strada Iuliu Maniu va fi închisă, deoarece încep lucrările şi pe tronsonul cuprins între strada Jean Calvin şi Avram Iancu.

Situaţia va rămâne astfel până pe 15 septembrie, deoarece strada este cuprinsă în proiectul privind modernizarea a 19 străzi în vederea fluidizării traficului, finanţat prin Programul Operaţional Regional. Investiţia care se ridică la circa 4,3 milioane lei cuprinde inclusiv înlocuirea întregii infrastructuri de sub carosabil de-a lungul celor 820 de metri de stradă.

Pe şantier lucrează în paralel la reţele constructori contractaţi de Compania de Apă Oradea, Electrocentrale şi Distrigaz, pentru ca municipalitatea să nu plătească de mai multe ori decopertarea şi acoperirea străzii. După finalizarea lucrărilor, strada va fi asfaltată de către Drumuri Orăşeneşti.

În prezent, circulaţia este deviată pe strada Primăriei, care are dublu sens până la intersecţia cu Jean Calvin, de unde traficul revine pe Iuliu Maniu, pe porţiunea de stradă încă neafectată de lucrări.

Începând de luni, toată strada Iuliu Maniu va fi închisă, inclusiv pe porţiunea delimitată de străzile Jean Calvin şi Avram Iancu. Circulaţia va fi deviată pe strada paralelă, Episcop Mihai Pavel pe care se va circula cu sens unic dinspre strada Jean Calvin spre Piaţa Unirii, deci invers decât în prezent.

Pentru fluidizarea circulaţiei pe strada Avram Iancu se va monta un indicator "Cedează trecerea", urmând ca drumul cu prioritate să înainteze dispre Piaţa Unirii spre strada Traian Moşoiu.

Timp de 5 ani de la finalizarea lucrărilor, Primăria nu va mai da nicio aprobare de desfacere a pavajului.