Lucrările care vizează lărgirea căii rutiere de la două la patru benzi pe strada Meșteșugarilor au intrat în etapa asfaltării. Muncitorii au început să așterne primul strat de asfalt, din zona benzinăriei MOL spre strada Lăpușului, a anunțat Primăria Oradea.

Când vor termina, circulația auto se va muta pe această parte asfaltată, ca șantierul să poată continua pe celelalte două benzi. „În total vor fi așternute trei straturi de asfalt: arobat bituminos, binder și uzură”, a precizat municipalitatea.

Până acum, pe porțiunea cu circulația restricționată s-au realizat lucrări la partea carosabilă (realizare terasamente; săpături; așternere strat de balast și strat de balast stabilizat cu ciment) și lucrări la pista de biciclete și trotuare (așternere balast și piatră spartă). Totodată, au fost montate bordurile la carosabil, pista de biciclete și trotuare și au fost realizate accesurile la proprietăți.

Piste de biciclete pe ambele sensuri

La finalul investiției, strada Meșteșugarilor va avea patru benzi de circulație, pe tronsonul de 1,2 km care face legătura între Calea Aradului și strada Lăpuşului. Carosabilul va avea lățimea de 14 metri.

Totodată, se vor fi amenaja piste de biciclete pe fiecare sens, cu o lățime cu 1,5 metri fiecare. Trotuarele sunt prevăzute cu o lățime de 2 metri. De asemenea, proiectul prevede plantarea unor aliniamente de arbori pe ambele laturi ale străzii.

Lucrările sunt executate de firmele Trebor Drum Construct S.R.L și ProConSolutions SRL,  pentru prețul de 8,4 milioane lei, fără TVA. Termenul de execuție, de opt luni, expiră în ianuarie 2024.

Primăria mai arată că, prin lărgirea la patru benzi a acestei artere, „cartierul Ioșia va beneficia de un coridor rutier fluent”, care va fi continuat cu proiectul pasajului denivelat peste strada Ovid Densușeanu și calea ferată, în vederea realizării unei conexiuni optime cu autostrada A3 și, ulterior, cu Drumul Expres Arad - Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!