Zilele trecute a început lucrul la o nouă stradă în Oradea. Pe malul drept al Peţei, în zona Universităţii, în locul unui teren viran plin de bălării şi molozuri din dărâmături, municipalitatea va realiza o legătură între străzile Universităţii şi Traian Blajovici.

Până în acest moment, firma Selina, care execută lucrarea, a realizat blocajele din piatră necesare pentru stabilizarea terenului de fundare. În paralel s-a montat bordura de delimitare a carosabilului și s-a realizat canalizarea pluvială.

Noul drum, lung de 736 de metri, va avea două benzi de circulaţie pentru maşini, plus, separat, o pistă de biciclete. De asemenea, vizavi de sala de jocuri sportive a Universităţii, situată cam la jumătatea distanţei între strada Universităţii şi Piaţa Obor, municipalitatea va realiza şi un pod, pentru ca accesul de pe o stradă pe alta să fie cât mai facil.

În plus, de-a lungul străzii nou-create vor fi amenajate 70 de noi locuri de parcare, unde studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ să-şi poată lăsa maşinile. Spre deosebire de locurile de parcare de pe strada Universităţii, marcate cu galben, noile parcări vor putea fi ocupate mai mult de două ore. Valoarea lucrărilor este de 1,4 milioane lei, termenul prevăzut pentru finalizare fiind mijlocul lunii noiembrie.