Pentru a realiza o mai bună legătură rutieră între zona centrală şi cartierul Ioşia Nord, evitându-se intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu bulevardul Decebal, care este supra-aglomerată mai ales la orele de vârf, municipalitatea a început în acest an modernizarea străzii Principatelor Unite, de pe malul stâng al Crişului.

Lucrările au început la sfârşitul lunii august 2010 şi au constat în refacerea infrastructurii subterane de apă şi canalizare, montarea de borduri, amenajarea de trotuare pentru pietoni şi asfaltarea carosabilului, valoarea lor fiind de 849.788 lei fără TVA, iar execuţia fiind asigurată de Drumuri Bihor.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, în prezent se mai lucrează pe tronsonul cuprins între străzile Călăraşilor şi Crişului, unde se montează borduri, urmând a se aşterne stratul de piatră spartă şi cel de asfalt.

În paralel cu lucrările la carosabil se montează şi stâlpi de iluminat public, pe partea dinspre Criş. Totodată, se amenajează un trotuar care va face legătura, pe sub Podul Decebal, cu malul râului, înspre Podul Densuşianu.

Termenul limită de execuţie a lucrărilor este 15 decembrie 2010, dată după care strada Principatelor Unite va fi deschisă traficului rutier.