O altă stradă din centrul Oradiei îşi va schimba complet faţa. Consiliul Local Oradea a aprobat un studiu de fezabilitate pentru "Readaptarea calitativă a spaţiului stradal pe str. Primăriei", ceea ce înseamnă o reconfigurare a arterei pe tronsonul cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Rahovei.

Conform proiectului, toate locurile de parcare de pe acest tronson ar urma să dispară, iar trotuarele vor fi lărgite, urmând să aibă lăţimi cuprinse între 1,5 şi 12 metri, în funcţie de amenajarea urbanistică şi arhitecturală a zonei.

În prezent, strada nu are piste pentru biciclete, dar va avea în viitor, deoarece Primăria vrea să construiască piste late de câte 1,5 m, pe ambele părţi ale arterei. Aşa cum face în zonele centrale, municipalitatea vrea să înlocuiască asfaltul de pe stradă cu porfir, material din care vor fi amenajate inclusiv pistele pentru biciclişti.

Strada Primăriei din Oradea

Pe stradă ar urma să mai fie plantaţi 14 arţari cu frunze ascuţite (Columnare), vor fi funcţionale două cişmele cu apă, una în zona Primăriei şi alta lângă Biserica Reformată, iar tot aici vor exista parcări pentru biciclete. 

Investiţia ar urma să coste 24,8 milioane lei, dar Primăria nu a anunţat şi un orizont de timp pentru realizarea ei.


Vocea străzii

Municipalitatea orădeană vrea să elimine parcările de pe strada Primăriei, între pieţele Unirii şi Rahovei, şi să amenajeze piste pentru biciclişti. Cum vi se pare ideea?

Pistele de biciclete sunt binevenite, dar degeaba dacă nu au continuitate cu cele existente. Primăria ar trebui să lucreze la asta.

Valer Cozac

Pe riverani nu i-a întrebat nimeni, ei unde îşi vor lăsa maşinile? Şi când nu vor mai încăpea maşinile în parcarea de pe Independenţei, ce facem?

anonim

Măcar nu vor mai încurca maşinile circulaţia tramvaielor. Fiecare parchează cu durere în cot. E bine şi că vom avea piste.

Florin Borbei

Mai bine nu mai mergem în centru. Parcare nu, tramvai nu, bicicleta unde o laşi? Nu toţi putem umbla pe jos, mai sunt şi bătrâni. 

Mioara Ioan

Primăria să finalizeze toate investiţiile, apoi să se apuce de proiecte noi. E haos, nu mai ştii cum să ajungi dintr-un loc în altul.

Florica Cristea

Ideea este grozavă, oraşe precum Amsterdam, Munchen, Oslo au piste pe toate arterele centrale. Mai este nevoie şi de parcări pentru biciclete.

Johnny Kross

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!