O maşină a fost serios avariată, în urma furtunii care s-a abătut marţi după amiază peste Oradea. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în cazul mai multor copaci prăbuşiţi, dar cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe strada Roman Ciorogariu, în apropiere de intersecţia cu strada Ady Endre, unde un copac smuls din rădăcini a căzut peste două maşini parcate.

O creangă a găurit capota unui Fiat din 2005 şi a avariat inclusiv motorul, iar celălalt autoturism, un Pegeout, a scăpat, la prima vedere, cu avarii uşoare. O a treia maşină, Opel, parcată pe partea opusă a drumului, nu părea atinsă de crengi, însă a trebuit tractată câţiva metri, pentru a face loc echipelor care lucrau la degajarea şoselei.

"Am auzit o bubuitură, iar când am ieşit mi-am găsit maşina distrusă. Motorul este total distrus. Mă costă pe puţin 4.000 de euro şi am să dau în judecată Primăria, pentru că am chemat de mai multe ori angajaţii municipalităţii să taie copacul şi au zis că nu pot să-l taie de tot. Au venit, au toaletat şi au plecat. Sunt încă doi copaci care se sprijină unul pe altul şi stau să cadă", a declarat proprietarul Fiatului, Florin Buduşan.

Arborele a căzut de-a curmezişul străzii, blocând circulaţia între intersecţiile cu Ady Endre şi Nicolae Iorga. Mai multe echipaje de la Poliţia Rutieră au descins în zonă, direcţionând maşinile care veneau dinspre Decebal pe strada Ady Endre, şi, împreună cu echipaje de la Poliţia Locală şi de la Descarcerare, au lucrat circa două ore la îndepărtarea crengilor de pe carosabil.

Mai mulţi locuitori din zonă le-au povestit revoltaţi jurnaliştilor că au semnalat, în repetate rânduri, problemele cu copacii care stau să se prăbuşească peste drum, şi spun că de fiecare dată reprezentanţii municipalităţii au susţinut că nu e nevoie de tăierea lor, ci doar de toaletări. Norocul a făcut că în cele două maşini nu se afla nimeni.

"Chiar e nevoie să moară cineva?", s-a întrebat revoltată o orădeancă. Zilele trecute, un alt copac, aflat chiar lângă cel căzut marţi, s-a prăbuşit, din cauza vântului.

"Personal am strâns semnături de pe toată strada ca să se taie pomii înclinaţi şi mi s-a răspuns că numai în măsura necesităţilor. Au venit, au tăiat nişte crengi şi au plecat. De 3 ani tot am depus pe cereri, de 3 ani n-au făcut nimic şi acum s-a întâmplat", a spus, la rândul ei, Aurelia Badea.