Lucrările la reţelele de termoficare închid circulaţia pe o porţiune a străzii Sucevei din centrul Oradiei, fiind deviată temporar şi circulaţia autobuzelor de pe liniile 12 şi 23.

Potrivit unei informări transmise de Primăria Oradea, închiderea circulaţiei a fost decisă, miercuri, în urma solicitării făcute de firma SC Terania Enginering SRL responsabilă de lucrările de înlocuire a reţelelor termice în acea zonă.

Concret, în perioada 31 august – 6 octombrie nu se va putea circula pe o porţiune din strada Sucevei, mai precis cea dintre străzile Avram Iancu şi Horea, pe sensul spre Horea.

Acest lucru va afecta şi circulaţia autobuzelor OTL, din 31 august traseele liniilor 12 şi 23 fiind deviate.

"Traseul Liniei 12 va fi deviat numai pe sensul de mers dinspre Piaţa Unirii către Kaufland Nufărul, astfel: Piaţa Unirii-Avram Iancu-Calea Armatei Române-Barcăului-Ion Vidu-Horea, iar in continuare autobuzele vor circula pe traseul normal până la Kaufland Nufărul", se arată în informarea Primăriei.

În schimb, traseul Liniei 23 va fi deviat numai pe sensul de mers dinspre Calea Aradului către Dimitrie Cantemir, acesta urmând a fi: Calea Aradului - Vlădeasa - Calea Matei Basarab - Calea Armatei Române - Barcăului - Ion Vidu - Horea. În continuare traseul rămâne nemodificat până la ERA Shopping Park (Calea Aradului).

În această perioadă, staţia Colegiul Economic a Liniei 12 de autobuz nu va fi operaţională. Pentru deservirea elevilor de la Colegiul Economic, Liceul cu Program Sportiv şi a celorlalţi călători, autobuzele  care vor circula pe ambele linii vor opri în staţia Muzeul Ţării Crişurilor.

Lucrările care se execută pentru reabilitarea sistemului de termoficare presupun înlocuirea conductelor de agent termic primar şi sunt necesare pentru creşterea eficienţei energetice şi a calităţii serviciului de termoficare prin reducerea pierderilor de pe reţele.

"Lucrările la sistemul de termoficare se realizează pentru a putea asigura la parametri corespunzători încălzirea oraşului în timpul sezonului rece şi apa caldă menajeră pe toată durata anului, reducând astfel considerabil riscurile de apariţie a avariilor pe reţele, care duc la întreruperea serviciului", mai subliniază reprezentanţii Primăriei.

În prima etapă, care s-a derulat în perioda 2014-2015, au fost înlocuiţi 17,5 km de conducte. În etapa a doua, în 2016, au fost înlocuiţi 5,7 km, anul acesta municipalitatea urmând să înlocuiască încă 14,5 km.