Ştrandul Ioşia va fi închis începând din 11 aprilie în vederea pregătirilor pentru sezonul estival. Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) a anunţat luni că reparaţiile vizează în primul rând bazinul mare, care a fost funcţional în sezonul rece, şi conductele de alimentare cu apă rece şi caldă.

De asemenea, potrivit informării, se vor executa "lucrări de zugrăvire a bazinelor, înlocuire conducte şi baterii la duşurile exterioare, repararea şi nivelarea fundului bazinelor, zugrăvire şi reparaţii la corpul administrativ".

Vor fi înlocuite conductele deteriorate şi la duşurile interioare, se vor repara cabinele de duş din exterior. Tot în aşteptarea orădenilor, RAPAS va tăia iarba, toaleta copacii şi va nivela spaţiul de 700 de metri părtaţi dinspre Crişul Repede, în care s-a extins încă de anul trecut ştrandul.

Lucrările vor costa regia aproximativ 15.000 de lei. Ştrandul Ioşia va fi redeschis pe 26 aprilie.

Pe de altă parte, RAPAS a anunţat că Ştrandul Municipal va fi deschis pe 29 aprilie, tot în urma unor reparaţii. "Lucrările necesare sunt reparaţii la duşurile defecte, înlocuirea gresiei căzute, cea veche fiind deteriorată în sezonul rece datorită frigului, vopsire bazine şi repararea fundurilor bazinelor prin aplicarea de şape", se arată în comunicatul trimis de conducerea regiei.

Tot RAPAS a anunţat că dacă la pornirea apei geotermale de probă, se vor identifica conducte fisurate sau sparte, acestea vor fi înlocuite. Regia va investi peste 25.000 de lei în pregătirea Ştrandului Municipal pentru sezonul cald.