După ce a fost închis de sărbători pentru efectuarea unor reparaţii curente, Ştrandul Ioşia se redeschide pe 8 ianuarie, au anunţat, joi, reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea.

În urma celei mai recente şedinţe de Consiliu Local, care a avut loc pe 18 decembrie 2012, tarifele de intrare la ştrand au crescut, de la 9 la 10 lei pentru adulţi şi de la 4 la cinci lei pentru elevii şi studenţii de la cursurile de zi. De asemenea, preţul unui abonament s-a mărit de la 78 la 90 de lei pentru adulţi, respectiv de la 36 la 45 de lei pentru elevi şi studenţi.

Ştrandul este deschis de marţi până duminică între orele 8 şi 16. "Se menţin gratuităţile la următoarele categorii de persoane: pensionari, deportaţi, victimele oprimării comuniste, persoanele cu dizabilităţi, membri ai societăţii "Umbrela" a persoanelor cu handicap, asociate regional - Bihor (SUBHAR), cu domiciliul in Municipiul Oradea", se arată în comunicatul ADP. Aceste persoane pot intra gratuit la ştrand de marţi până vineri.

Pe de altă parte, în acelaşi comunicat ADP Oradea a anunţat că începând cu 3 ianuarie 2013 accesul la WC-urile publice din Oradea va fi gratuit, în urma unei decizii luate de conducerea instituţiei. Până acum accesul costa 1 leu.