Ştrandul Ioşia, singurul ştrand public funcţional din oraş, se va redeschide pe 26 aprilie. "Iniţial am programat să-l deschidem pe 19 aprilie, dar ne-am dat seama că nu prea multă lume ar merge oricum în perioada sărbătorilor la ştrand", a afirmat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea.

Ştrandul Ioşia a fost închis pe 17 martie pentru pregătirea sezonului estival. Angajaţii ADP Oradea au amenajat terenul din ştrand, au însămânţat cu iarbă circa 1.000 de metri pătraţi, au decopertat cinci bazine, le-au vopsit şi au înlocuit duşurile. Totodată, au fost făcute şi lucrări de întreţinere şi igienizare în blocul administrativ, în bazine şi în jurul acestora, precum şi de toaletare a pomilor şi a gardului viu. Lucrările au costat 42.000 de lei.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru elevi şi studenţi la cursurile de zi, 20 de lei pentru o familie cu doi adulţi şi un copil, respectiv 25 de lei pentru o familie cu doi copii. Grupurile de minim 15 elevi, studenţi sau copii plătesc 4 lei pe bilet, intrarea fiind gratuită pentru însoţitorul de grup, respectiv 8 lei în cazul grupurilor de adulţi. De marţi şi până vineri pensionarii şi veteranii de război intră gratuit.

Ştrandul Ioşia va fi deschis de marţi până duminică între orele 8 şi 21.

Pe de altă parte, Andrica a mai precizat că în acest an, după cum era de aşteptat, Ştrandul Municipal nu va mai fi deschis, căci se preconizează că vor demara lucrările în proiectul de realizare a aquaparkului Nymphaea.