Administraţia Domeniului Public Oradea a anunţat joi că, în perioada 21 decembrie 2015 – 11 ianuarie 2016 Ştrandul Ioşia, singurul ştrand public din oraş, va fi închis. Prima zi din noul an în care ştrandul va funcţiona va fi cea de 12 ianuarie.

În 2016, orădenii vor plăti aceleaşi preţuri pentru bilete, mai exact 12 lei (preţ întreg), respectiv (6 preţ redus). Tariful a fost ridicat la începutul anului printr-o hotărâre a Consiliului Local, prin care s-a decis şi introducerea tarifelor pentru pensionarii orădeni, care până atunci beneficiau de gratuitate la Ştrandul Ioşia.

În plus, în vara acestui an, ADP Oradea a decis să schimbe sistemul de vânzare a abonamentelor. În locul celor valabile timp de o lună, pentru acelaşi preţ, societatea a introdus abonamente cu 25 de intrări valabile pe o perioadă de 60 de zile de la data achiziţionării.

Un abonament pentru adulţi la Ştrandul Ioşia costă 160 lei, iar unul pentru copii, elevi, studenţi la cursurile de zi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi costă 80 lei.