Orădenii interesaţi să afle direcţiile pe care le doreşte municipalitatea pentru activitatea de salubrizare în următorii 10 ani sunt aşteptaţi marţi, de la ora 17, în sala mare a Primăriei, la dezbaterea publică organizată pe această temă.

Strategia de salubritate 2015-2025 prevede tarifarea serviciului de salubrizare în funcţie de volumul sau cantitatea deşeurilor, astfel încât orădenii să fie stimulaţi să colecteze selectiv deşeurile, dar şi închiderea tuturor containerelor blocurilor din oraş în ţarcuri ce vor putea fi deschise doar printr-un sistem similar celor montate la intrările în scări de bloc. Această decizie e menită să scape oraşul de depozitările clandestine de deşeuri şi de scotocitorii care împrăştie gunoaie peste tot.

De asemenea, municipalitatea intenţionează sancţionarea celor care nu colectează selectiv, care aruncă deşeuri în locuri neamenajate sau care nu au contracte cu operatorul de salubritate.

Citeşte pe această temă articolul "Plăteşti cât arunci! Planurile Primăriei pentru salubrizare: plata deşeurilor la volum şi amenzi pentru cei care nu le colectează selectiv"