Lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor Bumbacului şi Morii au fost făcute în cadrul proiectului "Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului între zonele de acces rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea", prin Programul Operaţional Regional.

"Valoarea lucrărilor efectuate pe strada Morii este de 812.320,62 lei, iar valoarea lucrărilor pe strada Bumbacului este de 1.067.443 lei", precizează municipalitatea într-un comunicat.

Pe cele două străzi s-au făcut şi locuri de parcare, iar în perioada următoare se vor amenaja parcări şi alei în zona Nufărului - Morii - Pârâul Peţa - Bumbacului - Aleea Forajului, şi pe Constantin Noica - Ialomiţei - Piaţa Nucetului.

De asemenea, pentru a fluidiza circulaţia din zonă, în Piaţa Nucetului, mai precis la intersecţia străzii Bumbacului şi Constantin Noica, s-a amenajat un sens giratoriu.

"Primăria municipiului Oradea le mulţumeşte tuturor locuitorilor de pe aceste străzi care şi-au amenajat spaţiile verzi şi îi roagă şi pe ceilalţi cetăţeni să amenajeze spaţiile verzi pentru un aspect cât mai îngrijit al zonei", mai precizează reprezentanţii Primăriei.