În sezonul estival, pepenii sunt pe loc fruntaş între fructele preferate, aşa încât nu e de mirare că pubelele şi containerele pentru deşeuri se umplu cu resturile acestora.

Odată ce muncitorii operatorului licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, golesc resturile în autospeciale, ele sunt strivite laolaltă cu celelalte deşeuri şi, inevitabil, zeama lor se poate scurge din utilaje.

Şoferii RER Ecologic Service au fost instruiţi, ca urmare, să solicite intervenţia utilajelor de spălare a străzilor de fiecare dată când observă astfel de situaţii, dar pentru o mai mare eficienţă societatea apelează şi la cetăţeni, rugându-i să anunţe la dispecerat, la numărul de telefon 0259-433.195, dacă pe străzi rămane un miros specific după trecerea utilajelor care ridică deşeurile.

Totodată, operatorul de salubritate îi roagă pe orădeni să nu arunce resturile de pepeni în containerele destinate colectării selective, întrucât compromit deşeurile reciclabile, care nu vor mai putea fi valorificate din acest motiv.