Cetatea Oradea va găzdui, în perioada 22-25 iulie, o nouă ediţie a Street FOOD Festival, un eveniment care aduce în oraş food truckuri cu preparate din bucătăria internaţională, precum şi concerte. 

Festivalul va fi organizat din nou de Why Not & Flavours, alături de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), după o pauză de doi ani din cauza pandemiei. 

"Conceptul evenimentului din acest an e Yummy & Yay, ceea ce promite o colecţie mare de experienţe, atât culinare cât şi legate de activităţi distractive sau de programul artistic", se arată într-un comunicat al organizatorilor. 

Ediţia din 22-25 iulie va programa şi concerte. Vineri seara în faţa publicului vor fi Lucia şi Kryptonite Sparks, sâmbătă vor urca pe scenă Baby Elvis şi Robin and the Backstabbers, iar duminică va fi rândul celor de la Dimitri's Bats şi Byron. 

"Alături de artişti, truck-urile vor fi şi ele vedetele festivalului, aşa cum e normal la Street FOOD Festival. Organizatorii promit un mix impresionant de arome specifice bucătăriei internaţionale şi o gamă largă de băuturi reci, ideale pentru serile de weekend din mijlocul verii. Dacă ţi-e dor de preparatele tale preferate, sigur le vei regăsi în oferta culinară, iar dacă vrei să încerci ceva nou, vei avea din ce să alegi", mai transmit organizatorii. 

Intrarea la festival este liberă, dar condiţionată de respectarea unor măsuri.

"Accesul la eveniment este permis doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS CoV 2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau pentru persoanele care prezintă testul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV 2 nu mai vechi de 72 de ore", mai arată comunicatul. 

De asemenea, accesul va fi permis şi persoanelor care, contra cost, vor efectua un test Rapid Antigen non-invaziv, iar rezultatul va fi negativ. Testarea se face la punctul special amenajat la intrarea în festival, în curtea mare a Cetăţii. Accesul copiilor însoţiţi, cu vârsta de până la 16 ani (inclusiv), nu este condiţionată de vaccin sau test.