Vremea bună a adus orădenii în număr mare la deja tradiţionalul Street Food Festival, ţinut de data asta în Cetatea Oradea. Sâmbătă seară, în cea de-a treia zi a festivalului, oamenii s-au relaxat şi au petrecut timp cu prietenii şi familia în faţa farfuriilor cu mâncăruri internaţionale şi ascultând muzică live.

Chiar dacă preţurile au fost destul de ridicate, mulţi orădeni au testat oferta food truck-urilor din curtea interioară a Cetăţii.

Printre sutele de oameni care s-au învârtit sâmbătă seară prin Cetate s-a numărat şi primarul Florin Birta, care a mers la festival cu soţia sa.

Burgerii, între 39 şi 65 de lei

În jurul orei 19, în faţa majorităţii food truck-urilor erau cozi. Pentru cel mai scump burger de la festival, unul din vită Angus, care costă 65 de lei, unii oameni au aşteptat chiar şi 40 de minute.

La polul opus, cel mai ieftin burger are un preţ de 39 de lei, iar o porţie de cartofi prăjiţi îi costă pe pofticioşi încă 23 de lei.

Street Food Festival Oradea

Festivalul are în "meniu" şi alte opţiuni, cum ar fi wrap-ul Royal Beef, la un preţ 45 de lei, sau o porţie de cartofi cu brânză, la 18 lei.

Judecând după numărul mare de clienţi, mâncarea italiană a fost preferata vizitatorilor festivalului. Mulţi orădeni au stat minute bune la coadă pentru a încerca piadina Toscana sau Lombardia, fiecare la un cost de 38 de lei.

Alte opţiuni sunt wrap cu pui (35 de lei), cartofi wedges (12 lei), quesadilla (39 de lei) şi tacos (42 de lei). 

Street Food Festival oferă şi multe feluri de desert, precum un pahar de îngheţată homemade, care costă 27 de lei, o bucată de cannoli pentru care trebuie să scoţi din buzunar 25 de lei, sau 5 bucăţi de Churros cu ciocolată la preţul de 25 de lei.

Street Food Festival Oradea

Pentru a însoţi mâncarea, vizitatorii au putut alege o limonadă (20 de lei), un pahar de prosecco (15 lei), un cappuccino (8 lei) sau băuturi carbogazoase (11 lei).

Mâncarea merge bine cu muzică live. Sâmbătă, trupa de cover-uri din Cluj-Napoca, Six Martini, a urcat prima pe scena din curtea Cetăţii.

Vizitatorii care au vrut să ardă din caloriile consumate au dansat pe ritmurile pieselor "Je veux" a artistei franţuzoaice Zaz, "Valerie" a regretatei Amy Winehouse sau "Trenul pierdut" al trupei Compact.

Ulterior, în faţa publicului orădean a cântat şi formaţia Bosquito.

Street Food Festival Oradea

Festivalul Street Food rămâne deschis până duminică seară la ora 23. În ultima seară a festivalului, duminică, atmosfera va fi asigurată de concertele susţinute de JazzyBIT şi Mihail.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!