Street Food Festival nu se va mai ţine în acest sfârşit de săptămână la Oradea. Decizia a fost anunţată de organizatorii evenimentului pe Facebook, ca urmare a creşterii cazurilor de infectări cu coronavirus.

"În urma ultimelor anunţuri legate de situaţia la nivel naţional privind cazurile de COVID-19, am decis ca Street FOOD Festival Oradea 2020  să se amâne. E o decizie dificilă, dar luată din raţiuni de siguranţă, împreună cu autorităţile locale. Când contextul va permite planificarea de evenimente, vom reveni cu informaţii despre noua dată a evenimentului. Aveţi grijă de voi. Să ne revedem sănătoşi şi veseli cât de curând", arată anunţul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Contactată de BIHOREANUL, Ligia Oală, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bihor, a precizat că evenimentul a fost anulat după ce, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi-a retras acord de principiu dat pe 28 septembrie, pe fondul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

"Direcţia de Sănătate Publică Bihor consideră ca fiind inoportună la momentul actual desfăşurarea evenimentului cu largă participare socială pe care doriţi să-l organizaţi în Cetatea Oradea, în intervalul 9-11.10.2020", le-a transmis conducerea DSP Bihor organizatorilor festivalului.

Un comunicat ulterior al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea) întărește ideea că decizia a fost luată de organizatori, împreună cu autorităţile locale, ca urmare a creșterii cazurilor de infecții cu noul virus.

"Creşterea accelerată a numărului de cazuri de COVID -19 din ultimele zile şi cele aproape 3000 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore au influenţat decizia luată şi anunţată azi de către organizatori pe pagina evenimentului", arată Visit Oradea, citând situaţia de la nivel naţional, şi nu local.

Conform documentului, "organizatorii promit să revină în 2021 cu un eveniment frumos, conform tradiţiei Street FOOD Festival".

"Sperăm ca anul viitor să fie unul mai fericit pentru lumea evenimentelor, iar când ne vom relua activitatea, Oradea va fi cu siguranţă în topul priorităţilor noastre", a precizat, conform informării, Nely Borza - Managing Partner Why Not.

În acest sfârşit de săptămână, Street Food Festival urma să aducă în Cetatea Oradea 15 truck-uri cu mâncare şi băutură. De asemenea, pe scena din curtea interioară a Palatului Princiar fuseseră programate concerte ale unor artişti precum Robin and the Backstabbers, Byron, Grimus, dar şi a trei trupe orădene pe care publicul urma să le aleagă online începând de joi seară. Ediţia din acest an a festivalului urma să se desfăşoare în faţa unui public limitat la doar 470 de persoane.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în ultimele 24 de ore, încă 39 de bihoreni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, după cum arată informaţiile făcute publice miercuri de către Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, bilanţul infectaţilor din judeţ a ajuns la 3839. La nivel naţional s-au înregistrat din nou două noi recorduri: de diagnosticaţi (2.958 de cazuri noi de persoane) şi de decese: 82!