Străzile și curțile din satul Lelești, comuna Buntești, au fost inundate miercuri după amiaza, ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă. De altfel, pe râul Crișul Pietros, care traversează localitatea, a fost emis cod portocaliu de inundații.

Imagini cu apa care a năvălit pe străzi au fost surprinse de localnicii speriați și publicate pe pagina de Facebook Dumitraș TVD. „An de an aceeași poveste. Cu sesizări la Primărie și ABA Crișuri... ne sunt inundate curțile”, au transmis oamenii zonei, potrivit aceleiași pagini. 

Amintim că miercuri după amiaza Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de cod portocaliu ce viza Crișul Pietros și afluenții din aval de Pietroasa, valabilă până la miezul nopții. 

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Pietros (afluent al râului Crișul Negru) – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Pietroasa, județul Bihor”, se arăta în avertizarea emisă de INHGA.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!