Pentru a prevenii apariţia cazurilor de gripă nouă în Universitatea din Oradea, studenţii din asociaţiile care funcţionează în campus au iniţiat o campanie de informare şi conştientizare a colegilor despre simptomele gripei noi. „Vrem să le spunem să meargă la cabinetul medical al Universităţii sau la medicul de familie la apariţia oricărui simptom de gripă şi să le vorbim despre prevenirea apariţiei acesteia", a spus Raul Derecichei, preşedintele Federaţiei Student Pro.

Campania propriu-zisă constă în prezentarea unor pliante care conţin informaţii despre virusul AH1N1 la cursurile fiecărei facultăţi din cadrul Universităţii Oradea. „Am discutat cu toţi profesorii să le acorde 5 minute din curs studenţilor care vor desfăşura campania. Sper că, în acest fel toţi vor şti să recunoască simptomele gripei şi se vor prezenta la medic", a declarat Cornel Antal, rectorul Universităţii.

Campania se va desfăşura pe o perioadă de două săptămâni, afişele şi materialele primite de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor urmând să fie postate prin campusul orădean.
Rectorul Cornel Antal a declarat, într-o conferinţă de presă, că sălile de curs, căminul şi celelalte anexe ale universităţii au fost dezinfecate, acest proces urmând să se repete la un interval de două săptămâni.