Patru studente ale Departamentului de Muzică din cadrul Facultății orădene de Arte au obținut premii importante la concursuri de interpretare, a anunțat Universitatea din Oradea.

Borbiro Timea (anul III) și Ana Carina Niculaș (anul II), din clasa de flaut a profesoarei Ariadna Zenaida Mircescu, și Rebeca Balaj (anul I), respectiv Adalia Bodog (anul II), la pian, în clasa profesoarei Valentina Ventel Horhat, au urcat pe podium la două competiții recente.

Borbiro și Niculaș au obținut trei premii I și Marele Premiu la secțiunile Interpretare Muzicală și Muzică de cameră din cadrul Concursului Național „MUZ DID”, organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

„Ca urmare a prestației lor, cele două flautiste de la Universitatea din Oradea au obținut cel mai mare punctaj din concurs, la categoria Interpretare Muzicală și, implicit, locul întâi”, a explicat lectorul Ariadna Zenaida Mircescu, care le pregătește pe cele două studente.

De cealaltă parte, Balaj și Bodog au obținut premiul II, la categoria muzică de cameră, la Concursul Internațional de Interpretare „Elite Musicians International Competition”, organizat la Iași. „Felicitări din suflet fetelor și mult succes în continuare”, a mai transmis Mircescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!