Șapte tineri români, dintre care cinci originari din Bihor, au fost arestați în statul american California, după ce, pe 13 iulie, au fost prinși în timp ce furau alimente dintr-un magazin. Șase din cei șapte studenți, ajunși în SUA prin programul „Work and Travel”, lucrau în respectivul magazin.

Anunțul a fost făcut de biroul șerifului din comitatul Placer, California, pe propria pagină de Facebook, autoritățile americane precizând că mulțumesc cetățeanului care i-a observat pe hoți și i-a reclamat la numărul de telefon de urgență 911.

„Cu puțin înainte de ora 22.30, ajutorii de șerif din comitatul Placer au răspuns la o sesizare privind mai mulți indivizi care încărcau două autovehicule cu alimente furate din Tahoe Vista Safeway (n.r. numele magazinului). Autoritățile au primit informații despre vehicule de la persoana care a reclamat și care a ajutat și la localizarea celor două mașini”, se arată într-o informare făcută de biroul șerifului.

Mașinile au fost oprite în trafic, iar în urma verificărilor, oamenii legii au depistat alimentele în fiecare portbagaj.

„În timpul investigației, adjuncții șerifului au aflat că șase din cei șapte suspecți erau angajați ai Tahoe Vista Safeway, înregistrările video de supraveghere arătându-i în timp ce umpleau mai multe cărucioare cu alimente în valoare de aproape 2.500 de dolari”, se mai arată în informarea autorităților americane.

Suspecții, pe care oamenii legii din America îi și nominalizează – Ștefan Valcu (21 de ani), Radu Bucur (19 ani), Patrick Bucurean (20 de ani), Daniel Copil (20 de ani), Sorin Uveghes (23 de ani), Flaviu Negru (21 de ani) și Christian Bodea (20 de ani) – au fost arestați pentru furt și complicitate pentru realizarea unei infracțiuni.

Sursele BIHOREANULUI spun că cinci dintre cei șapte suspecți sunt originari din Bihor, iar doi din București. Toți au ajuns în America prin programul „Work and Travel”, prin care studenții români primesc viză ca să lucreze pe „tărâmul făgăduinței” în timpul vacanței de vară.

Tinerii au fost eliberați din arest după circa o zi și, pentru că nu aveau cazier, au fost pedepsiți doar cu zile de muncă în folosul comunității. Bineînțeles, cei care lucrau la magazinul cu pricina au fost și dați afară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!