Studenţii Universităţii Oradea au obţinut în ultima perioadă rezultate notabile la concursuri naţionale fie ele din domeniul finanţelor, fie al mecatronicii sau la competiţii de şah.

Conferenţiarul Daniela Zăpoteanu a prezentat miercuri în conferinţă de presă rezultatele obţinute de studenţii ei din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti. "Din patru lucrări pe care le-am prezentat în competiţie la secţiunea Finanţe şi instituţii bancare am obţinut trei premii. La nivel de licenţă Maria Crişan şi Răzvan Pop au luat Marele Premiu "Vasile Slăvescu", iar Dafina Leac, Natalia Gavriş şi Ţeudan Ana-Maria au obţinut cu lucrarea lor menţiune", a declarat Zăpoteanu.

Totodată, masteranzii Tudor Orţan şi Cristian Otgon au primit Premiul pentru Creativitate, Interdisciplinaritate şi Muncă în Echipă. Tot la nivel de masterat a mai participat şi Sanda Secară. La aceeaşi olimpiadă, alţi studenţi orădeni au obţinut menţiuni şi la secţiunea "Marketing" şi "Economie şi Dezvoltare Durabilă".

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, profesorul universitar Radu Ţârcă de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, a prezentat rezultatele studenţilor săi care au obţinut locul al doilea la un concurs naţional de roboţi mobili autonomi care s-a desfăşurat la Iaşi. "Echipa TechSwarm, formată din Mihai Cornea, Mădălina Creţ şi Nagy Mihaly, a obţinut locul al doilea, iar echipa Oradea T2, formată din Alexandru Mărcuş şi Florin Torjoc, locul al şaselea", a spus Radu Ţârcă.

Pentru concurs, participanţii au trebuit să construiască roboţi care să mute piesele potrivite unei anumite culori pe o tablă de şah, fără a fi ghidaţi de creatori.

Studenţii orădeni au obţinut rezultate bune şi la un concurs propriu-zis de şah. Gemenii Maria (studentă la Psihologie şi Filozofie) şi Tudor Ursente (student la Jurnalism) au participat la Campionatele Naţionale Universitare de Şah de la Iaşi, unde au obţinut medalia de bronz, respectiv menţiune. Cei doi vor reprezenta Oradea şi la Campionatele Balcanice de şah, din perioada 15-25 august.