Deşi la momentul în care au trebuit să se înscrie pe listele pentru taberele studenţeşti nu se ştia unde vor putea merge în tabere, studenţii orădeni n-au stat pe gânduri şi au ocupat toate locurile repartizate Universităţii din Oradea.

Astfel, începând de luni, 167 de studenţi orădeni vor merge, în mai multe tranşe, în tabere la Costineşti sau la Sinaia. Cele mai multe locuri sunt la mare, 128 la număr, în timp ce la munte vor merge 39 de tineri.

"Locurile neocupate la o facultate au fost repartizate rapid la o altă facultate la care a existat o cerere mai mare, astfel încât nu a rămas niciun loc neocupat din cele repartizate nouă", a explicat pentru BIHOREANUL prorectorul responsabil de activitatea studenţilor Simona Trip. Selecţia studenţilor s-a făcut în funcţie de notele lor ori de veniturile familiei din care provin.

La Costineşti, tinerii orădeni vor fi cazaţi în Complexul Corsa, de două stele, iar la Sinaia în Complexul Rece, tot de 2 stele. Fiecare tânăr care merge în tabără studenţească are asigurată cazarea şi masa, trebuind să-şi asigure doar cheltuielile cu transportul şi banii de buzunar.