O echipă de studenți orădeni a fost distinsă recent la Cluj-Napoca cu un premiu special al asociației „Descoperă-ţi pasiunea în IT”, pentru aplicația pe care au creat-o.
Otto’s World este o aplicație web destinată copiilor cu vârste între 8 și 12 ani, care primesc sfaturi de educație financiară și de securitate pe internet.
Aplicația a fost creată în cadrul ediției a X-a a Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT (DpIT), la care au participat 120 de liceeni și studenți din toată țara. Mentorați de specialiști, ei au dezvoltat idei revoluționare, menite să facă lumea mai sigură, mai eficientă și mai inteligentă, iar cele mai bune aplicații au fost premiate joi, la finalul expoziției găzduite de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Echipa de studenţi orădeni Otto's World a fost mentorată de Bran Daniel de la GlobalLogic România și este formată din Cozariuc Florin-Vicențiu, Mocanu Daiana-Bianca, Mondek Marka-Vierka, Nemcea Cristina-Andreea, Paul Roxana-Andreea, Prială Emil şi Tecsi-Murgui Renata-Natalia.
Aplicația pe care ei au creat-o este menită să-i ajute pe copii să înțeleagă cum să se ferească de hackerii care îi abordează cu mesaje în timpul jocurilor online și, totodată, să deprindă abilități de educație financiară.
O prezentare video a aplicației:
„A fost o ediţie aniversară memorabilă. Am văzut la lucru tineri deosebit de talentaţi, gata să schimbe încă de azi lumea de mâine. Îmi doresc să trăiesc într-o lume construită de ei, sunt minţi sclipitoare pe care ne dorim să le păstrăm aici, în România. Au demonstrat că sunt o generaţie capabilă nu doar să îşi imagineze viitorul, ci şi să-l construiască, dacă li se oferă sprijinul necesar. De aceea, este esenţial ca şi alţi actori sociali şi economici să participe activ, prin contribuţii concrete, în susţinerea creativităţii şi progresului lor. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a-i pregăti pe aceşti tineri să poată contribui la schimbare prin inovare. În continuare, sper că se vor implica şi alţi susţinători, care să le aprecieze realizările şi să îi ajute să valorifice la maximum ceea ce au învăţat în cadrul programului”, a declarat Liliana Ștefan-Cazacu, președinta Asociației DpIT.
Marele premiu al concursului l-a câștigat o echipă din Cluj, care a creat o aplicație, Orbis, care îi face pe utilizatori mai conștienți cu privire la amprenta personală de carbon.