Studenţii Universităţii din Oradea vor să demonstreze că sunt solidari cu colegii lor mai puţin norocoşi. Miercuri, tinerii organizează două evenimente caritabile, ambele cu scopul de a strânge bani pentru studenţii orădeni bolnavi sau care au o situaţie materială precară.

Astfel, de la ora 11, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc un Târg de Crăciun unde studenţii vor vinde diferite obiecte handamade, făcute chiar de ei. Orădenii vor putea găsi acolo de la globuri de Crăciun până la felicitări, bijuterii sau lumănări. De asemenea, Cramele Recaş şi brutăria Cidor îşi vor vinde produsele, iar o parte din banii strânşi vor fi donaţi studenţilor.

Tot miercuri şi tot la CCS, dar de la ora 18, studenţii organizează Balul Fulgilor de Nea, un spectacol de muzică şi dans. Programul conţine un recital de colinde al studenţilor teologi, un concert al Alexandrei Paşca, o reprezentanţie de dans a lui Carol Şoldea (participant la ediţia recent încheiată a emisiunii "Dansez pentru tine"), dar şi a trupei Replay Dance Studio.

 De asemenea, vor avea loc o recitare de poezie a studenţilor de la Litere, un moment muzical al studenţilor de la Arte, dar şi un moment artistic bilingv oferit de AIESEC Oradea. Spectatorii vor putea urmări şi două parade de modă cu vestimentaţie populară, dar şi modernă.

De la ora 21.30, petrecerea se mută în Green Pub, unde vor concerta Saylas, Alexandra Broinaş şi Smec. Preţul unui bilet de intrare la bal şi la petrecerea de după este de 10 lei şi se poate cumpăra de la intrare.

Evenimentele de miercuri sunt organizate de Asociaţia Gheorghe Şincai a Studenţilor în Istorie în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Psihologi din Oradea, Universitatea din Oradea, reprezentanţii studenţilor în Senatul Universităţii, ELSA Oradea, Asociaţia Studenţilor Creştini-Ortodocşi Oradea, Liga Studenţilor şi AIESEC Oradea.