Elevi din 15 școli din Bihor au avut ocazia să experimenteze viața de student, dar și pe cea de artist!

În cadrul unui proiect al Facultății de Arte, care i-a invitat în atelierele de arte vizuale, elevii au fost studenți pentru o zi, iar cele mai bune lucrări făcute de ei sunt expuse la Biblioteca Universității.

Pe simeze li s-au alăturat și studenții orădeni, care prezintă jucării, machete, piese vestimentare și alte creații. Vizitatorii pot astfel să arunce o privire spre potențialul viitorilor artiști locali. Expoziția a fost vernisată joi și va rămâne deschisă până pe 30 iunie.

„Proiectul educațional „Student pentru o zi, profesor pentru o viață” este realizat de către Facultatea de Arte a Universității din Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor. El ca scop crearea unui dialog constructiv și creativ, între învățământul preuniversitar și cel universitar. Coordonatorii proiectului sunt: lect. univ. dr. Titiana Marcu și prof. Gabriela Sim”, a explicat decana Facultății de Arte a Universității din Oradea, conf. univ. dr. Corina Andor.

În total, în anul universitar 2022-2023, 180 de elevi, însoțiți de profesorii lor de Educație plastică, au participat la activitățile Facultății de Arte. „Ați făcut o muncă foarte bună. Sunt fericită să pot spune că elevii de azi ai Liceului de Arte din Oradea vor fi studenții de mâine ai universității noastre”, le-a spus lectorul Titiana Marcu.

Profesoara Gabriela Sim a afirmat și ea că proiectul „Student pentru o zi, profesor pentru o viață” este unul de succes: „Este un proiect foarte îndrăgit de copii, mai ales de viitorii studenți. Am adunat aici cele mai bune lucrări ale elevilor și studenților pe care nu pot decât să-i felicit pentru rezultatul muncii lor”.

Școlile partenere ale acestui proiect sunt Colegiul Național Onisifor Ghibu, Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea, Liceul Don Orione Oradea, Liceul de Artă Oradea, Liceul Teologic Reformat Lorantffy Zsuzsanna, Liceul Teologic Romano-Catolic Szent László, Oradea, Liceul Teologic Betel Oradea, Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea, Școala Gimnazială Oltea Doamna, Școala Gimnazială nr.11 Oradea, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Oradea, Liceul Tehnologic Nr 1, Dobrești, Liceul Teoretic Nr 1 Bratca, Liceul Tehnologic Nr 1, Șuncuiuș, Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, Oradea, Liceul Teoretic Constantin Șerban, Aleșd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!