Pentru al cincilea an consecutiv, studenţii Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică din Oradea au organizat competiţia Robot Challenge.

Concursul a avut loc sâmbătă la Biblioteca Universităţii din Oradea şi a reunit la start, la cele trei probe, 20 de roboţi creaţi de echipe de studenţi din Bucureşti, Craiova, Suceava şi Oradea, dar şi de elevi de la liceele orădene Don Orione şi Emanuil Gojdu.

Maşinăriile s-au întrecut în trei probe: Line Follower Clasic, în care roboţii trebuiau să urmeze o linie neagră ce şerpuia pe masa de concurs, Mini-Sumo şi Line Follower Enhanced, concurs de linie, dar cu obstacole.

Tinerii s-au străduit să demonstreze că roboţii lor sunt bine pregătiţi şi pot face faţă probelor, drept urmare au profitat de fiecare minut primit de la organizatori, înaintea probelor, pentru a-şi ajusta maşinăriile. Cu toate acestea, unii roboţi mobili păreau că pur şi simplu nu vor să-şi asculte "stăpânii".

"Sunt foarte mulţumit de studenţi. Ştacheta e tot mai sus, iar zona Oradea a progresat foarte mult. Este o evoluţie în crescendo", a declarat Radu Cătălin Ţarcă, directorul Departamentului de Mecatronică şi Robotică din cadrul Universităţii din Oradea.