Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea încheie un an aniversar, în care a celebrat cele trei decenii de la reluarea învățământului juridic în oraș prin organizarea mai multor conferințe în care studenții și profesorii au dezbătut probleme specifice.

Numai în luna decembrie, specialiștii și studenții la Drept au participat la două asemenea evenimente: conferința națională „Administrația publică și contenciosul administrativ. Actualitate și perspective”, ajunsă la a IV-a ediție, și conferința internațională a studenților, masteranzilor și doctoranzilor „Rights and freedoms to be protected in post-modern society” (Drepturi și libertăți protejate în societatea post-modernă), ediția a II-a.

La această din urmă conferință, organizată de Facultatea de Drept din Oradea împreună cu cele din Debrecen, Miskolc și Szeged (Ungaria), Lviv (Ucraina), Palermo (Italia), Reims Champagne-Ardenne (Franța) și Salermo (Italia), au participat, online, peste 60 de studenți, masteranzi și doctoranzi de la 11 universități din 6 țări. Față de prima ediție, conferința și-a dublat țările participante, dar mai ales numărul tinerilor care au susținut lucrări.

Ei au susținut lucrări pe teme de actualitate imediată, precum Uniunea Europeană în vreme de război ori libertatea de expresie vs. fenomenul „fake news”, sau de interes în lumea specialiștilor în științe juridice, precum legile și politicile privind refugiații din Iordania ori protejarea drepturilor copiilor.

„Mulțumim tuturor invitaților, participanților și colegilor pentru implicarea în această conferință internațională și rămânem cu nădejdea faptului că și de această dată Facultatea de Drept contribuie la dezvoltarea științifică a dreptului, precum și la deschiderea spre noi proiecte internaționale”, a transmis decanul Cristian Miheș.

Organizată la începutul lunii decembrie, și conferința națională „Administrația publică și contenciosul administrativ. Actualitate și perspective” a avut în agendă teme de actualitate și de interes pentru cei care practică meserii în acest domeniu, precum dreptul la viață privată al funcționarului public, aspecte teoretice și practice privind dezbaterea publică, comunicarea publică și primirea refugiaților în UE și în România. La acest eveniment au contribuit profesori și practicieni din domeniul administrației publice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!