Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură găzduiește a doua ediție a unei universități de vară intitulate „Laborator de idei studențești”, prilej cu care profesori și studenți din Oradea și din alte centre universitare caută soluții pentru reabilitarea campusului studențesc local.

Primele ateliere de lucru au avut loc în această săptămână, de luni până vineri, iar următoarele se vor ține între 17 și 21 iulie. După ce au analizat situația existentă a campusului orădean, Planul Urbanistic General al municipiului și masterplanul aprobat de Primărie pentru Universitate, și au vizitat campusul, ca să îi înțeleagă nevoile, profesorii și studenții au dezbătut exemple de infrastructură din alte centre universitare românești.

Decanul Facultății de Arhitectură din Timișoara, Cristian Blidariu, cel din Cluj, Șerban Țigănaș, dar și omologul lor din cadrul unei facultăți de arhitectură din Budapesta, Gall Anthony John, au ținut prelegeri despre campusurile din care provin.

Participanții la Universitatea de Vară mai au în program ateliere despre restaurările monumentelor istorice, vizite în Ungaria, întâlniri cu arhitecți din județe vecine Bihorului.

În ultima zi a evenimentului, de la ora 12, va fi vernisată expoziția „Universitatea de Vară din Oradea 2023”, cu propunerile participanților. Evenimentul va avea loc, firește, chiar în campus.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!