Sistarea trenurilor pe direcția Oradea-Cluj și înlocuirea lor cu autobuze, din cauza lucrărilor la calea ferată, i-a pus într-o situație grea pe tinerii bihoreni studenți la universitățile clujene.

Câștigătoarea indirectă a acestei situații este Universitatea din Oradea, care devine prima opțiune pentru adolescenții care vor absolvi liceul în vară.

Bihorel a aflat că mulți viitori absolvenți își fac calculele și își dau seama că plecarea la Cluj nu mai este o opțiune confortabilă. CFR estimează că șantierul va dura până în 2026, dar lucrările s-ar putea termina și mai târziu, știută fiind lentoarea specifică locului.

Astfel, un bihorean care va începe facultatea anul acesta ar putea să o termine și tot să nu vadă trenul repus pe șine între Oradea și Cluj. Iar cum în orașul condus de Emil Boc parcările sunt rare și scumpe, tinerii nu se prea pot baza nici pe autoturisme când vine vorba de cărat zacusca de la mama.

Așa că nu puțini sunt cei care se gândesc că, decât să se înhame la o navetă obositoare, cu autocarele, mai bine rămân studenți la Oradea.

Aproape de ciorbița mamei...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!