Senatul Universităţii Oradea le-a acordat asociaţiilor de studenţi o clădire unde să amenajeze sediul Clubului Studenţesc. „La propunerea studenţilor, Senatul Universităţii a aprobat, luni, alocarea unei clădiri, de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, aflată în Campus III, în vederea renovării şi alocării spaţiilor pentru sediile asociaţiilor de studenţi", a declarat rectorul Cornel Antal într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Clădirea are nevoie, însă, de reparaţii capitale. „Nu ştiu o sumă exactă, dar ar fi nevoie de 20-30 zeci de miliarde de lei vechi", a spus Antal.

Pentru a obţine banii necesari, reprezentanţii studenţilor vor să acceseze fonduri europene. „Suntem în tratative cu firme de scriere de proiecte. Ne-am gândit la o axă pe care am putea accesa fonduri structurale, prin care Universitatea ar participa cu numai 2%. Sper să terminăm proiectul pe sfârşitul lunii martie", a declarat Adrian Dume, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii Oradea.

Clădirea Clubului Studenţesc ar urma să găzduiască o sală de spectacole, sediile tuturor asociaţiilor, precum şi o sală de conferinţe. „Vrem o sală multifuncţională, din care să putem scoate scaunele dacă vom organiza un concert, iar sediile tuturor asociaţiilor se vor muta acolo. Multe dintre organizaţiile studenţeşti au activitate mare, dar nu au un spaţiu în care să funcţioneze", a mai spus Dume.