Zilele acestea, Facultatea de Arte Vizuale din Oradea îşi părăseşte sediul din Cetatea Oradea, monumentul aflându-se în proces de reabilitare. Deşi ştia de un an că facultatea va rămâne fără casă, conducerea Universităţii nu a reuşit finalizarea unui nou sediu pentru aceşti studenţi în clădirea primită de la municipalitate vizavi de campusul universitar.

"E renovată din fonduri proprii, dar sistemul de încălzire nu este finalizat. Se face pe un proiect european. Se va utiliza o pompă de căldură şi estimăm să fie finalizat cam într-o lună", a declarat rectorul Cornel Antal.

Pentru a nu face mutarea în plin semestru, rectorul a recomandat ca Facultatea de Arte să se mute în noul sediu începând din semestrul al doilea, iar până atunci cadrele didactice să ţină laboratoarele la etajul IV al noii Biblioteci a Universităţii, iar cursurile şi seminariile în facultăţile din campus. "În pauzele de orar ale acestor facultăţi vom strecura şi orele Facultăţii de Arte", a spus Antal.

Totodată, rectorul a precizat că nu are nimic împotrivă ca studenţii să se mute, dacă aşa doresc, în noua clădire în timpul semestrului.