Studenţii şi masteranzii specializărilor Departamentului de Arte Vizuale din cadrul Universităţii din Oradea le arată orădenilor ce au învăţat. În sălile facultăţii, pe holuri dar şi în curte, tinerii şi-au expus lucrările realizate în acest an universitar.

"Sunt expuse lucrările a aproximativ 150 de studenţi de la toate specializările departamentului, studii de licenţă şi de masterat", a declarat decanul Facultăţii de Arte, Corina Andor.

Expoziţia este deschisă pentru orice orădean, astfel că cei curioşi pot vedea lucrări de pictură, sculptură, grafică, arte decorative, design şi design vestimentar.

Printre altele, sunt expuse un război de ţesut cu o lucrare neterminată, o colivie ce ţine captive note muzicale ori piese de vestimentaţie făcute din fermoare şi fără alte materiale textile.

Prezentarea lucrărilor studenţilor este o acţiune inedită, întrucât în ultimii ani facultatea a vernisat doar lucrările de diplomă ale absolvenţilor. Gala Diplomelor 2016 va fi organizată şi în acest an, fiind programată pe 14 iulie la Muzeul Ţării Crişurilor.