Timp de două zile, studenţii Facultăţii de Drept din Oradea participă la un seminar dedicat lor, în cadrul căruia vorbitori sunt foşti studenţi, astăzi practicieni în ştiinţele juridice. De altfel, titlul workshop-ului este "Studenţii de azi, profesioniştii de mâine", fiind organizat în parteneriat cu ELSA, asociaţia studenţilor de la Drept.

O judecătoare, un procuror, un avocat, un notar, un consilier juridic, un grefier şi un mediator, toţi absolvenţi ai Universităţii din Oradea, vor ţine lecţii despre profesiile juridice alese. Mai precis, studenţilor le vorbesc judecătoarea Laura Soane (Curtea de Apel Oradea), procurorul Vlad Bradea (Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea), consilierul juridic Ioana Sasu Sbârciog (preşedinte Ordinul Consilierilor Juridici Bihor), avocatul Cristian Domocş (decan Baroul Bihor), notarul Ligia Mirişan,grefierul Dorina Bogdan (Tribunalul Bihor) şi mediatorul Roxana Sala. "Ne mândrim cu ei, absolvenţii facultăţii noatre. Ei ne arată că avem un trecut, voi că avem un viitor", le-a spus prodecanul Diana Cîrmaciu studenţilor participanţi la seminar.

De asemenea, prorectorul Ligia Burtă, prezentă la deschiderea evenimentului, le-a spus studenţilor că acest gen de conferinţe trebuie să aibă continuitate.

Temele seminarului vor fi "Organizarea şi exercitarea profesiilor juridice", respectiv "Funcţia publică. Acces şi condiţii de exercitare. Funcţionarea autorităţilor administraţiei publice". În această a două secţiune vor lua cuvântul şi conferenţiarul universitar Claudia Timofte, fost director al cancelariei prefectului Bihorului, şi Alice Lupeş, şefa Serviciului Juridic al Prefecturii.

De asemenea, lectorul universitar Horia Ciocan îi va instrui pe studenţi pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, iar trainerul Florin Lele pe tema vorbitului în public. Totodată, seminarul are o secţiune concurs, unde studenţii participanţi se vor întrece în eseuri pe teme, desigur, juridice.

Pe lângă studenţi orădeni, la eveniment mai participă studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj şi de la Universitatea de Vest din Timişoara.