Compania Celestica îşi pregăteşte viitorii angajaţi încă din facultate. Cu o investiţie de 15.000 de euro, firma a dotat un laborator al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, astfel încât tinerii să cunoască din studenţie aparatura electronică modernă.

Laboratorul a fost inaugurat vineri dimineaţă, în prezenţa reprezentanţilor Celestica, a profesorilor Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii, dar şi a studenţilor care vor folosi aparatura din laborator.

Directoarea departamentului, Cornelia Gordan, a precizat că departamentul are de câţiva ani o colaborare cu Celestica, existând chiar şi un curs în anul I care se ţine la sediul companiei. Astfel, studenţii au ocazia din primul an de studiu să vadă liniile de producţie, adică latura concretă a ceea ce învaţă ei.

De cealaltă parte, reprezentanţii firmei le-au reamintit studenţilor că pot face stagii de practică în cadrul companiei, dar şi că, după ce-şi termină studiile, sunt aşteptaţi să-şi depună CV-urile pentru un job în cadrul firmei.