Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a suspendat toate cursurile cu participare fizică timp de 28 de zile, până pe 17 noiembrie, după ce două secretare ale facultăţii au fost confirmate cu Covid-19. Anunţul a fost făcut marţi, pe pagina de Facebook a facultăţii, după ce Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat conducerea FMF despre cele două cazuri depistate.

"Avem două secretare care sunt confirmate cu Covid şi recomandarea celor de la DSP a fost ca pentru minimum două săptămâni să intrăm în învăţământul online. Am decis să suspendăm cursurile fizice o lună, ţinând cont că cel mai probabil numărul infectărilor va creşte. În plus, o mare parte dintre studenţii noştri stau în chirie, fiind străini sau din alte oraşe decât Oradea, nu puteam risca să îi chem peste două săptămâni, ca să le spun iar să rămână acasă", a declarat decanul Adrian Maghiar, marţi, pentru BIHOREANUL.

Deocamdată, nu se ştie dacă secretarele s-au îmbolnăvit în facultate sau în afara locului de muncă. "Nu ştim de unde a pornit infectarea, de la studenţi sau de la ele. DSP va stabili cine intră în izolare, cine trebuie să facă testul, aşteptăm şi noi indicaţii. Dar pentru a evita un focar la nivel de facultate, ne suspendăm orele fizice", a mai spus decanul FMF Oradea.

Maghiar a precizat că riscul îmbolnăvirilor în sălile de cursuri este ridicat, iar dacă rata infectărilor va fi în continuare mare, este posibil ca şi după 17 noiembrie studenţii FMF Oradea să înveţe de la distanţă. "Nu ne place, dar nu avem de ales", a spus profesorul, precizând şi că activităţile clinice ale studenţilor de la FMF rămân în continuare suspendate.