După ce au aflat că, pe 20 septembrie, vor trebui să elibereze camerele din cămine, întrucât Universitatea va face o amplă acţiune de igienizare şi deratizare, 130 de studenţi orădeni au depus joi la rectorat o adresă prin care cer să nu fie evacuaţi.

"De la administratorii din cămine am aflat că de la 1 septembrie cu toţii ne vom muta în căminul de băieţi, iar din 20 septembrie şi pe acesta va trebui să-l eliberăm, pentru că se vor face lucrări de curăţenie şi deratizare", a povestit pentru BIHOREANUL o studentă care stă în căminul de fete din campusul universitar.

În prezent, în căminele din campus şi în cel pe care Universitatea îl are lângă Colegiul Tehnic Mihai Viteazul locuiesc tinerii care au depus cerere de cazare şi pe perioada verii şi care, conform contractului încheiat cu Universitatea, au dreptul să stea aici până pe 20 septembrie.

Acelaşi contract, însă, le dă dreptul de a rămâne în cămin după 20 septembrie tinerilor care vor primi o cameră şi în anul universitar 2016-2017. "Problema este că listele cu studenţii care vor rămâne în cămin şi în următorul an universitar nu au fost încă afişate. Am înţeles că prorectorul responsabil, doamna Ligia Burtă, este în concediu şi abia după ce se întoarce dânsa vor fi definitivate aceste liste", a mai spus aceeaşi studentă.

Prin memoriul depus la rectorat, tinerii şi-au arătat nemulţumirea că pentru 10 zile vor trebui să-şi caute un alt loc unde să stea. "Noi am rămas peste vară aici pentru că lucrăm, am şi adus adeverinţe de la locul de muncă. Suntem toţi studenţi din afara Bihorului, de aceea stăm în cămin. Nu avem cum să facem naveta zilnic de la noi de-acasă la muncă", a mai spus fata.

Prorectorul responsabil de patrimoniul universitar, Marcela Prada, spune că tinerii care au dreptul să rămână în cămine nu vor fi evacuaţi. "În cele 10 zile se vor deratiza şi dezinsecta pe rând căminele, cazarea va fi asigurată continuu", a declarat Prada vineri pentru BIHOREANUL.