Democrația și valorile europene, tranziția verde, inteligența artificială și agresiunea Rusiei asupra Ucrainei sunt câteva dintre subiectele care se vor discuta la o dezbatere organizată de Centrul Europe Direct Oradea, pe tema priorităților Uniunii Europene.

„Organizatorii își propun să deschidă un dialog în mediul academic local, precum și în comunitate cu privire la politicile europene de actualitate și impactul lor asupra vieții cetățenilor. Pe parcursul sesiunii vor fi puse în discuție teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, o atenție deosebită fiind acordată oportunităților și provocărilor specifice tinerilor și studenților”, se arată într-un comunicat al Centrului Europe Direct.

Masa rotundă va avea loc luni, 25 martie, de la ora 13, în spațiul Comuniteca al Fundației Comunitare Oradea, la etajul 1, în incinta Crișul Shopping Center.

Partener de organizare este Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din Oradea.

Studenții și profesorii sunt așteptați la eveniment, dar trebuie să-și rezerve un loc prin completarea unui formular online.

Centrul Europe Direct Oradea este unul dintre programele Fundației Comunitare Oradea, implementat cu scopul de a informa comunitatea bihoreană cu privire la activitățile Uniunii Europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!