În campusul Universității din Oradea se vor construi un cămin nou și o cantină nouă, finanțarea de 40 de milioane lei fiind asigurată de Ministerul Educației, prin PNRR.

Contractul a fost semnat de rectorul Constantin Bungău sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii la care a participat ministra Educației, Ligia Deca.

„Așa cum am mai spus, ne dorim să asigurăm condiții «premium», în ceea ce privește infrastructura didactică, cazarea și masa celor care vor să învețe la Universitatea din Oradea. Când spun condiții «premium» mă refer la camere în care vor locui maxim doi studenți, camere dotate cu baie proprie. Ne dorim ca studenților noștri să le fie drag să învețe la Universitatea din Oradea”, a declarat prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

Noul cămin va fi construit în vecinătatea bibliotecii Universității din Oradea, urmând să aibă parter și patru etaje. Vor fi, în total, 79 de camere, de câte două locuri, cu baie proprie. În plus, noul imobil urmează să le ofere studenților acces la oficii și săli de studiu.

Cantina cea nouă va avea 425 de locuri. Fiind amplasată în apropierea sălii polivalente a universității ea va asigura servicii de luat masa pentru studenții care vor locui în căminele aflate în construcție acum și care, în total, vor găzdui peste 1.800 de studenți.

Licitațiile pentru noul cămin și noua cantină au fost lansate deja de Universitate. „Am semnat contractul de finanțare și așteptăm oferte din partea constructorilor. Procedurile de licitație au fost deja publicate pe site-ul instituției noastre. Universitatea are nevoie de constructori serioși pentru că avem mult de construit”, a mai spus Bungău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!