În ultima şedinţă din acest an, care a avut loc luni, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat Statutul Studenţilor Reprezentanţi în Senat. Altfel spus, au fost puse pe hârtie drepturile şi obligaţiile celor 19 tineri care reprezintă comunitatea studenţească în forul legislativ.

Potrivit preşedintelui studenţilor din Senat, Răzvan Tau, studenţii senatori au obligaţia să participe atât la şedinţele de Senat, cât şi la cele pregătitoare. "În cazul în care un student senator absentează de 3 ori consecutiv din şedinţele Comisiei studenţilor, va fi mustrat. După 3 absenţe de la şedinţele de Senat, va fi înlocuit", a explicat Tau, pentru BIHOREANUL.

De asemenea, studenţii senatori au obligaţia să-şi informeze colegii cu privire la hotărârile luate, dar şi să aibă întâlniri lunare cu reprezentanţii studenţilor din consiliile facultăţilor, ca să identifice problemele şi interesele tinerilor pe care îi reprezintă.

Drepturile studenţilor sunt, printre altele, să voteze în Senat, să facă parte din comisiile de specialitate ale forului, dar şi să propună proiecte de hotărâri pentru Senat. Cu toate acestea, Tau spune că, deocamdată, cei 19 tineri nu au, deocamdată, niciun astfel de proiect legislativ în vizor.