Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea organizează o nouă selecţie de studenţi în proiectul "Practeam", în cadrul căruia tinerii economişti orădeni vor face un stagiu de practică la o firmă orădeană. Facultatea caută 180 de studenţi de la nivelul de licenţă, care sunt cel puţin în anul II, şi 90 de masteranzi din anul I.

Ca să fie incluşi în proiect, studenţii nu trebuie să fie angajaţi cu contract de muncă la nicio firmă şi să nu fi beneficiat de finanţare pentru efectuarea stagiului de pregătire practică, prin alte proiecte. De asemenea, o condiţie de eligibilitate este ca aplicantul să aibă domiciliul în Oradea.

Pe lângă pregătirea practică specializată pe domeniul de studiu făcută într-o firmă orădeană, sub îndrumarea unui tutore, studenţii selectaţi vor primi şi subvenţii şi premii. De asemenea, ei vor primi servicii personalizate de orientare şi consiliere în carieră.

Studenţii economişti care doresc să se înscrie în proiect trebuie să-şi depună dosarul la facultate, până la finele lunii ianuarie 2013. Dosarul trebuie să conţină un CV, o scrisoare de motivaţie, precum şi alte formulate tip completate, acte ce pot fi obţinute de la sediul Practeam Center din cadrul facultăţii orădene.