Într-o conferinţă de presă care a avut loc miercuri, rectorul Cornel Antal a declarat că Universitatea nu are dreptul să folosească aparate de bruiat telefoanele mobile în timpul examenelor, potrivit unei comunicări trimse de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"Comunicarea a venit ca un răspuns la cererea pe care am trimis-o anul trecut instituţiei pentru a vedea dacă este legal sau nu să folosim aparatele de bruiaj în timpul examenelor", a afirmat Antal.

"Aparatele de bruiaj pentru telefoanele mobile pot avea ca efect crearea unui număr mare de găuri în aria de acoperire a unei reţele de telefonie mobilă, diminuarea calităţii serviciului, restângerea accesului la serviciile de urgenţă, precum şi anularea în parte a acoperirii legale acordate operatorilor prin licenţe" se precizează în comunicatul trimis de ANCOM, iar practica aceasta este sancţionată cu amendă de la 5.000 la 100.000 lei.

Pentru a elimina eventualele tentative de fraudare a examenelor, Antal a declarat că va "încuraja examinările orale sau va suplimenta numărul de supraveghetori la examene". Rectorul a mai precizat că, după părerea sa, examenele ar trebui înlocuite cu verificări pe parcursul anului universitar.

Laviniu Kovacs