Universitatea din Oradea a organizat un curs aparte pentru studenții ei. Câțiva tineri au urcat, sâmbătă, la baza didactică Gaudeamus din Stâna de Vale, unde au învățat tehnici de salvare în mediul montan.

„Doi membri ai patrulei Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor, din zona Stâna de Vale, le-au prezentat tinerilor voluntari, studenți ai Universității din Oradea, instituția lor, echipamente din dotarea serviciului și elemente de prim ajutor specifice accidentelor din zonele montane”, a transmis UO, luni, printr-un comunicat de presă.

30 de studenți au participat la acest curs teoretic și la atelierele practice. Activitățile au făcut parte din calendarul evenimentelor pe care UO le organizează ca membră în alianța europeană EU Green.

„Studenți ai Universității din Oradea, mulți dintre ei tineri pasionați de activități în aer liber, au avut ocazia să învețe, de la reprezentanții Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, ce înseamnă să mergi pe munte, ce echipament trebuie să ai, de ce este esențial să fii informat asupra traseului pe care urmează să îl parcurgi și ce poți face, în situații critice, până la sosirea salvatorilor montani. Activitățile practice, desfășurate în cadrul acestui workshop, precum învățarea tehnicilor de resuscitare, au provocat un real interes în rândurile studenților. De altfel, am primit deja semnale că și alți studenți ai Universității din Oradea doresc să ia parte la evenimente similare”, a declarat psiholog dr. Adriana Borza, expert în echipa de proiect.

Salvamontiștii bihoreni au atras de mai multe ori atenția că cele mai multe accidente montane se petrec pentru că turiștii nu sunt echipați conform sau nu abordează traseele în mod responsabil.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!