Studenţii din Senatul Universităţii din Oradea şi-au ales un nou preşedinte, după ce fostul lor lider, Răzvan Tau, a absolvit facultatea.

Noul preşedinte al studenţilor este Romeo Filip (foto), student în ultimul an la Calculatoare, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei. Filip este membru al Senatului universitar din 2012, iar în ultimii doi ani a ocupat funcţia de vicepreşedinte. El a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al studenţilor senatori şi a fost ales prin votul studenţilor senatori.

"Îmi doresc să duc mai departe proiectele demarate ca vicepreşedinte, inclusiv organizarea unor evenimente caritabile, să apărăm drepturile studenţilor şi să obţinem condiţii mai bune pentru studenţii din cămine", a declarat Filip, marţi, pentru BIHOREANUL.

Noul vicepreşedinte al studenţilor orădeni este Ştefan Golda, el fiind ales de studenţii senatori în detrimentul unui alt candidat, Cristian Ştef.

Membri vechi şi noi

Pe de altă parte, în şedinţa de luni a Senatului universitar, componenţa forului legislativ al Universităţii a fost actualizată, în principal din cauza faptului că nouă studenţi senatori şi-au încheiat mandatul, în urma finalizării studiilor.

De asemenea, un student şi-a pierdut calitatea de senator fiind exmatriculat din facultate, un altul şi-a dat demisia din for, iar alţi trei studenţi au fost daţi afară din Senat, pentru că au acumulat absenţe nemotivate de la şedinţe. Studenţii au fost înlocuiţi cu cei de pe listele de rezerve ale facultăţilor, cu excepţia Facultăţii de Istorie, căci a fost depusă o contestaţie vizavi de alegerea lui ca student senator.

Totodată, două cadre didactice (Buda Aurelian Stelian şi Mândrea Laurenţiu) şi-au dat demisia din Senat, fiind înlocuiţi de următorii de pe listele facultăţilor, respectiv Emil Gligor şi Adela Bradea.