Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că studenţii orădeni au un nou preşedinte, validat de Senatul instituţiei de învăţământ. Acesta este fostul vicepreşedinte Răducu Şerbănescu, student al Facultăţii de Muzică, de altfel singurul candidat la această funcţie.

Şerbănescu a fost ales prin vot secret şi direct de 22 dintre studenţii senatori, doi studenţi preferând să se abţină.

Alegerea unui nou preşedinte a fost necesară în urma demisiei fostului lider al studenţilor, Adrian Dume. De altfel, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Dume şi-a prezentat succint activitatea.

"Principalele obiective ale mele au fost legate de remedierea neconcordanţelor depistate în controlul ARACIS (n.r. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior). Pe partea de organizare la cămine, studenţii din cămine au acum reprezentanţi în Senat, iar condiţiile s-au îmbunătăţit simţitor", a declarat Dume.

Totodată, acesta e mândru că a reuşit să crească vizibilitatea funcţiei pe care a deţinut-o. Nu în ultimul rând, Dume a menţionat şi un eşec al mandatului său: n-a reuşit să obţină o Casă de Cultură pentru studenţi. "Solicit urmaşului meu să continue demersul", a precizat el.

La rândul său, Răducu Şerbănescu şi-a menţionat obiectivele: întărirea relaţiilor studenţilor orădeni cu federaţiile studenţeşti naţionale, înfiinţarea de noi asociaţii studenţeşti şi punerea în aplicare a regulamentelor făcute în mandatul lui Dume.