Senatul Universităţii Oradea l-a validat, luni, în funcţia de vicepreşedinte al studenţilor în forul decizional pe Alecsandru Gaita, un tânăr de 22 de ani, student la Facultatea de inginerie Electrică şi Tehhnologia Informaţiei, în domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii, specializarea reţele şi software de telecomunicaţii.

Tânărul este originar din Caraş Severin şi a declarat că, datorită faptului că locuieşte în cămin, ştie care sunt problemele studenţilor de aici. "Locuind în cămin am avut şi am posibilitatea să cunosc din interior problemele cu care se confruntă colegii de la toate facultăţile, fapt care va duce la rezolvarea mult mai uşoară şi rapidă a acestora", a spus el, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Alecsandru a afirmat că va sprijini şi va căuta să contribuie la îmbunătăţirea proiectelor în derulare şi că, la rândul său va iniţia altele noi, menite să le facă studenţilor viaţa mai uşoară. "Totodată voi încerca demararea unor campanii de conştientizare a studenţilor în ceea ce priveşte menţinerea în condiţii civilizate a spaţiilor universităţii şi împreună cu domnul Şerbănescu (n.r. Răducu Şerbănescu, noul preşedinte al Studenţilor din Senat) să fiu un liant între colegi şi conducerea universităţii, pentru ca problemele lor să fie soluţionate cât mai avantajos", a spus noul vicepreşedinte.

Gaita a fost singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte şi a fost ales de 20 dintre cei 22 de studenţi care au participat la şedinţa de Senat, doi colegi abţinându-se. Tânărul va ocupa această funcţie până în 2012.